Annonce
Horsens

Seks biler kørt sammen ved Ejer Bavnehøj: Bilister må forvente forlænget rejsetid resten af eftermiddagen

Politiet og redningsmandskab er på stedet. Arkivfoto: Michael Bager
Et uheld på den østjyske motorvej har fredag eftermiddag skabt lang kø i den ene retning og kiggekø i den anden.
Annonce

Tilføjelse/Rettelse klokken 17.10: Vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Jesper Brian Jensen oplyser, at seks biler var involveret i uheldet, og heraf er tre af bilerne totalskadede.

Østjylland: To ting, der nærmest går hånd i hånd, er fredag eftermiddag og uheld på den østjyske motorvej ved Ejer Bavnehøj. Denne fredag er der endnu en gang sket et uheld, og det betød, at sporene fra Aarhus mod Horsens en overgang var helt spærret.

- Men nu kan jeg se, at det ene spor lige er blevet åbnet op for 30 sekunder siden, kunne vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Jesper Brian Jensen fortælle klokken 14.50.

En fuldstændig afspærret motorvej har dog ikke været godt for fredagstrafikken.

- Der er lang kø lige nu, og der er også kiggekø i den anden retning, fortæller vagtchefen.

Et kig på Google Maps' trafikoversigt viser, at køen i sydgående retning starter lige nord for afkørsel 53 Skanderborg S, mens den nordgående kiggekø næsten når ned til afkørsel 55 Horsens N. Uheldet er sket midt mellem den afkørsel og afkørsel 54 Ejer Bavnehøj.

En tilskadekommen

Jesper Brian Jensen kan oplyse, at tre personbiler har været involveret i uheldet.

- En person er lettere tilskadekommen, og vedkommende er blevet kørt væk med ambulance. Der er også sket materielle skader, men jeg ved ikke, hvordan uheldet er sket, siger han.

Klokken 15.35 kunne Sydøstjyllands Politi på oplyse på Twitter, at der nu var ryddet op efter uheldet, og at trafikken igen kunne glide - dog med en del kø, der skal afvikles.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.