Annonce
112

Lyndom: 47-årig fik to års fængsel efter narkofund på hans bopæl

To personer blev onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. Den ene blev varetægtsfængslet, mens den anden tilstod og fik en fængselsdom med det samme. Arkivfoto: Palle Herløv
En 47-årig mand erkendte ved Retten i Horsens, at han havde opbevaret en større mængde amfetamin og kokain. Samtidig blev en 33-årig kvinde varetægtsfængslet efter fund af våben.
Annonce

Horsens: Den 47-årige Johnny Lorentzen fra Horsens modtog onsdag en dom på to års fængsel for besiddelse af narkotika, mens en 33-årig kvinde blev varetægtsfængslet i fire uger sigtet for indbrud og våbenbesiddelse.

Straksdommen og varetægtsfængslingen skete, efter de to tirsdag blev anholdt i en koordineret aktion, som Særlig Efterforskning Vest står bag.

Anholdelserne skete i forbindelse med efterforskningen af en sag om indbrud, våben og narkotika, oplyste politiet i en pressemeddelelse. Ud over de to fængslede er en 45-årig mand sigtet i sagen.

I retten var flere pårørende onsdag formiddag mødt frem for at støtte de to sigtede.

Blandt andet fulgte en baby fra sin plads på armen af en yngre mand, hvordan specialanklager Lars Petersen fra Østjyllands Politi argumenterede. Alt imens den 33-årige kvinde med store armbevægelser først signalerede, hvad hun mente om sigtelserne ved at sætte en finger i sin tinding og dreje rundt, og derefter lavede ansigter til babyen, som hun også rakte ud efter.

Kvinden er sigtet for overtrædelse af våbenloven, efter hun i forbindelse med et indbrud ved Hundslund transporterede flere stjålne våben - bl.a. en salonriffel og to haglgeværer - hjem til sin adresse ved Hovedgård, hvor politiet fandt dem.

Derudover er kvinden sigtet for en stribe indbrud i private hjem forskellige steder i Østjylland, hvor der bl.a. er blevet stjålet designermøbler, smykker, værktøj, designerlamper, computere, kontanter og en bil.

Som udgangspunkt nægter kvinden de 10 forhold, hun blev præsenteret for i retten.

- Men jeg vil gerne have en dom med det samme. Jeg vil ikke sidde og lyve, men jeg vil godt lige vente med at sige noget, lød det fra kvinden, inden sagen mod hende blev udsat, så den 47-årige mand, der ligeledes blev anholdt tirsdag formiddag, kunne komme for en dommer inden for 24-timers grænsen efter hans anholdelse.

- Hold ud, gamle

Den 47-årige Johnny Lorentzen blev dømt for at have været i besiddelse af godt halvandet kg amfetamin og 135 gram kokain sammen med flere andre effekter, der bruges ved salg af narko, da han tirsdag formiddag blev anholdt på sin bopæl i Egebjerg.

Ved dette grundlovsforhør blev dørene lukket til ærgelse for de pårørende, der var mødt op.

- Der udestår meget efterforskning i sagen endnu, og der kan være både medgerningsmænd, aftagere og leverandører af narkoen på fri fod. Der er tale om et større fund, som vi skal have efterforsket i, og det vil vi gerne have ro til, lød argumentet fra specialanklager Lars Petersen.

Inden presse og pårørende nåede at forlade retssalen tilkendegav den 47-årige, at han erkender besiddelse af de omfattende mængder narkotika. Dermed var han klar til at modtage en straksdom, et døgn efter han blev anholdt.

- Hold ud gamle, lød afskedssalutten til den 47-årige fra en af dem, der måtte forlade retssalen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
112

Bølge af indbrud på Kystvej

Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.