Annonce
Læserbrev

Hvordan skal vores børn og unge kunne undgå at blive påvirket af denne dans for de døde?

Heldigvis er det kun ca. 50 pct. af børnefamilier, der lader sig rive med og køber halloween-forklædninger til deres børn. Så slaget om børn og unges sind og Vejles ry kan vindes endnu.
Annonce

Læserbrev: City Vejle prøver ihærdigt at gøre Vejle til Danmarks halloween-hovedstad.

Selv om begivenheden tiltrækker sig mediernes opmærksomhed, så er det ikke alle, der deler den begejstring. Uhygge, gys og gru for alle aldre. Hvad er meningen med det?

Jeg synes, det er svært at tage halloween kun som en spøg, når der spenderes tusindvis af kroner i skeletter, skrækhistorier, afrevne lemmer og usmagelig dekoration af gågaden i Vejle.

Hvordan skal vores børn og unge kunne undgå at blive påvirket af denne dans for de døde?

Reklamebranchen ved om nogen, at vi påvirkes af billeder og stemninger. Her er der ingen aldersgrænser.

Når Vejle vil hylde død og ulykkelige skæbner, så vil det alt andet lige give en effekt af øget frygt og angst i en del, især børn og unge. Det er dem, der i forvejen kæmper hårdt for at skabe sig en mening med livet.

Heldigvis er det kun ca. 50 pct. af børnefamilier, der lader sig rive med og køber halloween-forklædninger til deres børn. Så slaget om børn og unges sind og Vejles ry kan vindes endnu.

Hvad om Vejle blev kendt for noget smukt og godt og så bruge penge på at markedsføre det?

Der er så meget virkelig grufuldt i verden med krig, terrorisme og miljøkatastrofer, at vi skal huske at værdsatte det smukke og fantastiske ved livet.

Jeg vil som kristendemokrat arbejde for "det gode liv" for alle.

Jeg ønsker, Vejle skal kendes for noget godt og smukt. En by, hvor det er hyggeligt at være, både ude og hjemme. Hvor vi tager ansvar for os selv og for hinanden, hvor vi sammen skaber en kultur i byen, hvor alle kan være.

Tænk om Vejle blev kendt for det sundeste studiemiljø, den bedste normering i institutionerne, den smukkeste arkitektur, de sjoveste familieaktiviteter, den pæneste og reneste gågade/bymidte både dag og nat, de grønneste sportsbegivenheder, de bedste og billigste parkeringsmuligheder, den bedste folkesundhed osv?

Det ville da trække folk til byen - både til handelsliv, turistlivet og til bosætning.

Vi voksne burde tænke os om en ekstra gang, inden vi bare hopper med på endnu en forbrugsbølge, som halloween også er.

I KD vil vi ikke investere opmærksomhed og penge i det, som bryder det ned, hylder døden og skaber frygt i sårbare sind.

Vi vil opfordre alle til at investere ind i alt det, som bygger mennesker og livet op både lokalt og nationalt.

Det er der måske ikke nyhedsværdi i, men det er der fremtid i for Vejle og for Danmark.

Britta Thomsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Omskæringslæge kan fortsætte: En sejr for retssikkerheden

Den udskældte omskæringslæge Said El-Batran fra Vollsmose, der trækker et utal af smerteplagede patienter, klagesager og uhygiejniske spor efter sig, fik tirsdag byrettens ord i Odense for, at han kan fortsætte sit virke. Det virker umiddelbart helt hen i vejret, men det er et vigtigt vidnesbyrd om, at alle skal behandles retfærdigt i vores retssystem. Ikke mindst dem, som er under anklage. Said El-Batran kalder sig selv for "Skandinaviens bedste omskæringslæge" og fortæller, hvordan han i både Finland, Norge og Sverige bliver hentet ind som den fremmeste ekspert på området. Det præcise antal omskæringer, El-Batran har foretaget, svæver i det uvisse. Han fortæller til Avisen Danmark, han har forestået omskæringer siden 2001, hvilken bliver modsagt i dokumenter hos embedslægen i det tidligere Fyns Amt, hvor Said El-Batran skulle have praktiseret omskæringer siden 1989. Said El-Batran fik i 2016 fik to års forbud på at omskære, efter et tilsyn på hans klinik i Aarhus afslørede stærkt kritisable og meget uhygiejniske forhold. Selv mener Said El-Batran, at han gennem mange år har været forfulgt, fordi mange læger er modstandere af rituel omskæring, at der er og har været et politisk pres på myndighederne og læg dertil journalisters evne til at piske en stemning op.